Just nu erbjuder vi 15 % rabatt på alla våra tjänster. Gäller till och med 2023-12-31.

Äktenskapsförord

Vi hjälper dig att upprätta ett juridiskt korrekt äktenskapsförord.

Utmärkt
Baserat på 7 omdömen
Conny Aspsäter
Conny Aspsäter
2023-07-21
Fantastiskt vänliga och kunniga. Gjorde ett jättebra jobb!!
Ingegerd Person
Ingegerd Person
2023-06-05
För min del var det en riktigt bra "upplevelse" fina jurister och som kände, hade sympatii för mitt ärende..jobbade snabbt och med återkoppling till mig
Elissa Duvet
Elissa Duvet
2023-06-05
Är väldigt nöjd med Vardagsjuristernas Kateryna som har hjälpt mig under snart ett år. Hon är oerhört proffsig, har ett fint bemötande och jag har känt mig trygg med hennes kunskaper från första dagen. Rekommenderar Vardagsjuristerna och kommer fortsätta anlita dem i framtiden.
Morticia Addams
Morticia Addams
2023-05-17
Absolut den bästa juristbyrån ! De är proffsiga och personliga. Jag kan varmt rekommendera dem.
Pelle Plutt
Pelle Plutt
2023-05-10
Bra och snabb service!
Johnny Sthlm
Johnny Sthlm
2023-05-05
Väldigt proffsigt bemötande, trevliga jurist som är väldigt serviceinriktad. Snabb återkoppling och kontinuerlig dialog. Kan varmt rekommendera er att anlita Vardagsjuristerna AB
Emily Gripenstam
Emily Gripenstam
2023-05-04
Fantastiskt kunniga, hjälpsamma och service minded! Rekommenderas varmt!

Vardagsjuristerna.se är en del av Emvald Juridik AB

Äktenskapsförord

Hos Vardagsjuristerna.se får ni hjälp att upprätta ett juridiskt korrekt äktenskapsförord, utformat utifrån era personliga önskemål. 

Vi tar ärenden över hela Sverige.

Ta hjälp av en jurist

En jurist är oberoende och hjälper dig att upprätta äktenskapsförordet utifrån era önskemål och utifrån hur lagen ser ut. Tillsammans har vi många års erfarenhet av arbete inom familjejuridik och familjerättsliga ärenden, inklusive att upprätta äktenskapsförord. Nyckeln till vår framgång är att vi lyssnar och gör allt med mycket hjärta.

Ställ din fråga till oss!

Frågor och svar om äktenskapsförord

Äktenskapsförordet är faktiskt ett avtal mellan makarna om att viss egendom ska vara så kallad enskild egendom.

Enskild egendom är egendom som ska undantas från bodelning, det vill säga  egendom som inte ska delas lika mellan makarna vid en bodelning.

Bodelning ska göras när äktenskapet upphör, exempelvis vid skilsmässa eller vid den ena makens död.

Att egendom är enskild innebär inte i sig att egendomen inte kan ärvas av den andre maken eller makan, bara att den är undantagen från hälftendelning vid bodelning. Egendomen kan alltså fortfarande ärvas av den andre maken eller makan.

Om det finns särkullbarn med i bilden har dessa rätt att få ut sitt arv direkt, vilket innebär att de bland annat kommer ärva sin förälders enskilda egendom.

Ja, det ska registreras i äktenskapsregistret hos Skatteverket.

Det är absolut inte korrekt att säga att det inte behövs ett testamente enbart för att ett äktenskapsförord finns. 

Lite förenklat kan sägas att ett äktenskapsförord reglerar vad respektive make ska äga om äktenskapet upphör. Testamentet reglerar i sin tur vad som ska hända med det den avlidne maken ägde.

Samboavtal

För sambos gäller att gemensamt införskaffad egendom kan behöva delas med hälften var vid en bodelning, oavsett vem som har betalat för egendomen. Hälftendelningen kan undvikas genom ett samboavtal. Berätta om er situation så hjälper vi er.

Testamente

Testamentet är en juridisk handling som visar hur du vill att din kvarlåtenskap, det vill säga dina tillgångar, fördelas. Det finns flera juridiska krav som ska vara uppfyllda för att ett testamente ska vara giltigt. Därför rekommenderar vi kontakt med en jurist som upprättar handlingen.

phone, call, call now-1439841.jpg

010-145 08 88